Binance
8.75/10

Binance er mastodonten indenfor kryptoverdenen. Med over 600 forskellige kryptovaluta og et væld af forskellige handelsmuligheder, er Binance et rigtig godt valg for både nybegyndere og øvede.

eToro
8.25/10

Vil du handle mere end bare krypto, så er eToro et godt valg. På den dansksprogrede platform kan du både handle med krypto-CFD'er og adskillige andre mere traditionelle finansielle aktivklasser.*

Coinbase
7.75/10

Coinbase er en velrenomeret kryptobørs med mange års erfaring i branchen. De udmærker sig ved en letoverskuelig brugerflade som er nem at gå til for nybegyndere.

*76 % af detailinvestorkonti taber penge, når de handler med CFD'er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Kryptoaktiver er meget volatile ureguleret investeringsprodukter. Ingen EU investorbeskyttelse. Din kapital er i fare.

De bedste kryptobørser i 2024

Hvis du gerne vil handle med- eller investere i kryptovaluta, så er den nemmeste måde at gøre det på via en kryptobørs.

Der findes dog efterhånden rigtig mange forskellige kryptobørser på markedet – så hvilken skal man vælge, når man har besluttet sig for at komme i gang med at handle Bitcoins, Ether, eller en helt tredje altcoin?

Vil du have mulighed for at shorte, altså satse på et fald i værdien af valutaen? Er det vigtigt for dig at sproget kan fås på dansk og at brugerfladen er nem at overskue og anvende?

Det er vigtigt at du har overvejet hvilke funktioner og features der er essentielle for dig hos en kryptobørs, før du kan vælge den rette.

Man skal dog starte et sted og det skader bestemt heller ikke at prøve nogle forskellige børser, så man kan afprøve de forskellige muligheder de tilbyder. For at gøre udvalget lidt mere overskueligt, har vi hos KryptoKollektivet udvalgt 3 gode bud på den bedste kryptobørs for netop dig.

Hvad er en kryptobørs?

Langt hen ad vejen fungerer en krytobørs på samme måde som når man handler med aktier eller andre værdipapirer på en traditionel børs via en børsmægler. I stedet for obligationer og aktier, købes og sælges der kryptovaluta på en kryptobørs.

Der findes to forskellige typer af kryptobørser; centraliserede børser og decentraliserede børser. Forskellen på de to typer er, at centraliserede børser ejes og styres af en virksomhed, mens decentraliserede, som navnet antyder, ikke er ejet eller opereret af nogen central enhed.

I denne guide vil vi fokusere på centraliserede børser (CEX), da det er den mest gængse form for kryptobørs og som regel har en del flere funtionaliter end en decentraliseret børs (DEX). Derudover er centraliserede børser noget nemmere at komme i gang med, da de ikke kræver at man i forvejen har en krypto-wallet.

Er det sikkert at handle på en Kryptobørs?

Som med alle former for investering og spekulation, er der også en vis risiko forbundet med at handle kryptovaluta.

Det kan være utrolig svært at kvantificerer risikoen når det gælder handel med- og opbevaring af kryptovaluta på en kryptobørs. Det er desværre mange eksempler på at en kryptobørs enten er blevet hacket eller gået falit, og at kunderne derfor har mistet hele, eller dele af deres indestående.

I november 2022 gik én af verdens største kryptobørser, FTX, konkurs efter det kom frem at de havde begået bedrageri og havde lånt kundernes indestående ud til et søsterselskab, som var kommet i problemer.

FTX var en stor anerkendt spiller på markedet og blev promoveret af flere store kendisser fra blandt andet sports- og modeverdenen.

FTX-misæren er et godt eksempel på at alt kan være en dans på roser når priserne stiger og man befinder sig i et bull-marked, men at alle skeletterne lynhurtigt kan komme væltende ud af skabet når priserne falder og man rammer et bear-marked.

Der findes dog heldigvis nogle fornuftige kryptobørser på markedet, som har godt styr på både sikkerhed og deres egen bogføring.

Og derudover kan man tage sig en række forholdsregler for at forbedre sikkerheden i forhold til handel på kryptobørser.

  • Undersøg børsens omdømme, historik og størrelse, før du opretter dig.
  • Flyt de coins du ikke aktivt bruger til en ekstern wallet, som du selv har nøglerne til.
  • Brug to-faktor autentificering
  • Del ikke dine koder med nogen

Vores Kriterier

For at kunne sammenligne de kryptobørser vi har valgt, på en fair og gennemskuelig måde, har vi defineret en række kriterier som vi mener er de vigtigste for brugerne.

Handelsmuligheder

Vi vil kigge på hvilke handlemuligheder de forskellige børser tilbyder. Det gælder både i forhold til udvalget af forskellige coins, man kan handle på børsen, men også hvilke forskellige instrumenter man kan bruge til at handle kryptovalutaen med. Er der for eksempel mulighed for at handle futures, optioner eller cfd’er og hvor meget gearing er muligt. Vi vil også kigge lidt på hvad der er af muligheder for NFT’er, renter, staking osv.

Gebyrer & omkostninger

Det er desværre ikke helt gratis at handle på en kryptobørs, da de jo skal tjene penge på deres service – og det er vel i og for sig også fair nok.

Der kan dog være ret stor forskel på størrelsen af de forskellige børsers gebyrer, kurtager og andre omkostninger. Vi kigger her både på handelsomkostninger, samt gebyrer for at overfører kapital og trække den ud igen.

Brugervenlighed

Hvor nem er børsernes platforme at bruge? Er designet brugervenligt og kan også nybegyndere indenfor krypto finde rundt på hjemmesiden eller app’en?

Historik og Omdømme

Som beskrevet tidligere kan det være svært at bedømme sikkerheden og den reelle økonomiske sundhed af de forskellige kryptobørser, men det vi KAN kigge på, er børsernes historik og deres generelle omdømme, samt hvilke initiativer de har sat i værk for at øge sikkerheden på deres platform.

Coinbase

Coinbase

Coinbase er en velrenomeret kryptobørs med mange års erfaring i branchen. De udmærker sig ved en letoverskuelig brugerflade som er nem at gå til for nybegyndere.

Den første kryptobørs vi skal kigge på er den amerikanske børs Coinbase.

Coinbase er børsnoteret i USA og blev grundlagt i 2012 af Brian Armstrong og Fred Ehrsam. Børsen er den største kryptobørs i USA. På baggrund af corona-pandemien lukkede virksomheden deres hovedkvarter i San Francisco i 2020 og har siden opereret uden nogen fysisk lokation.

Handelsmuligheder på Coinbase

Coinbase tilbyder mere end 170 forskellige kryptovalutaer, så der er nok at vælge imellem på platformen.

Det er dog ingen mulighed for at handle derivater som futures eller optioner og gearing er heller ikke muligt på platformen.

Coinbase tilbyder også handle med NFT’er og så har de forskellige muligheder for at stake eller få renter på sin kryptobeholdning.

En anden ret fed feature hos Coinbase er deres ”learn to earn” feature, hvor man kan med jævne mellemrum får mulighed for at tjene lidt gratis kryptovaluta ved at læse op på en given kryptovaluta og derefter svare rigtig på en quiz. Svarer man forkert, kan man bare prøve igen, indtil alle svaret er korrekt.

Karakter: (8 ud af 10)

Gebyrer og omkostninger på Coinbase

Gebyrerne hos Coinbase er ret svære at gennemskue. Ifølge deres egen beskrivelse afhænger de af en kombination af flere faktorer, som lokation og størrelsen på handlen.

Køber man krypto direkte på platformen via et kreditkort, løber gebyret helt op i nærheden af små 4 procent, men der er dog også mulighed for at lave en SEPA bankoverførsel, og her vil man opleve noget lavere gebyrer.

Det er dog vores erfaring at Coinbase ligger lidt højere på gebyrer end gennemsnittet i markedet. Dette kan dog ændre sig og vi anbefaler selv at undersøge deres nuværende gebyrer og andre omkostninger.

Karakter: (5 ud af 10)

Brugervenlighed af Coinbase

Coinbases platforme på web og mobil er meget intuitive og simple at anvende. Coinbase er designet med brugervenlighed i højsæde og egner sig derfor godt for nybegyndere indenfor handel med kryptovaluta.

Brugerfladen indeholder de nødvendige funktioner og ikke så meget andet pjat, hvilken gør det nemt at navigere rundt.

Karakter: (10 ud af 10)

Coinbases historik og omdømme

Coinbase har licens og er reguleret i USA samt registreret hos the amerikanske SEC. De er én af de ældste og bedst renomerede kryptobørser. Derudover er de børsnoterede på den amerikanske teknologibørs NASDAQ, hvilket medfører en hel del forpligtigelser i forhold til transparens og orden i økonomien.

Karakter: (8 ud af 10)

For
  • Brugervenligt design og simpel købsproces
  • Anerkendt kryptobørs med god historik
  • Mulighed for staking
Imod
  • Gebyrer til den høje side
  • Ikke mulighed for avancerede handelsprodukter

Binance

Binance

Binance er mastodonten indenfor kryptoverdenen. Med over 600 forskellige kryptovaluta og et væld af forskellige handelsmuligheder, er Binance et rigtig godt valg for både nybegyndere og øvede.

Binance er uden sammenligning verdens største kryptobørs når man måler på handelsvolumen. Den blev grundlagt i 2017 af den kinesisk-canadiske forrentningsmand Changpeng Zhao, eller ”CZ” som han er bedre kendt som, og den noget mindre fremtrædende medstifter Yi He.

Handelsmuligheder hos Binance

Kort sagt kan du handle med alt som bruger hos Binance. Med over 600 forskellige kryptovaluta, futures, optioner, p2p og margin handel, så er der rig mulighed for at opfylde alle ønsker i forhold til handelsmuligheder – også for de mere erfarne tradere.

Der er gode muligheder for at stake og forrente sine investeringer via Binance Earn og Binance har tidligere også tilbudt et Krypto-kreditkort fra Visa som var tilgængelig for danskere. Kortet kunne du bruge som et almindeligt Visa-kort, men du bestemte selv hvilken valuta, der skulle hæves i – krypto eller fiat. Derudover kunne man få op til 8 procent cashback på sine køb med Binance-kortet, hvis man havde en vis mængde BNB (Binances egen krypto) stående på sin konto. Desværre blev disse Binance Visakort stoppet i 2023 og muligeheden findes ikke i skrivende stund.

Visa debitkort fra Binance som ifølge vores sammenligning er den bedste kryptobørs

Karakter: (9 ud af 10)

Gebyrer og omkostninger hos Binance

Binance er meget konkurrencedygtige når det handler om handelsomkostninger.

Eftersom de tilbyder en masse forskellige handelsmuligheder, er der også forskellige kurtager alt efter hvad du handler. Kigger vi på almindelig spot-handel, så tager Binance her 0.1 procent i kurtage eller 0.075 procent hvis man vælger at betale gebyret med BNB.

De kører også nogle gange kampagner hvor de helt fjerner handelsgebyret på udvalgte valutakryds.

Binance tilbyder SEPA bank overførsel til 1 euro uanset størrelsen på overførslen og det gælder både når man vil sætte penge ind og når man vil hive dem ud igen. Det er også muligt at overføre direkte fra eller til kreditkort, men her er omkostninger 1.8 procent.

Karakter: (9 ud af 10)

Brugervenlighed af Binance

Binance har rigtig mange forskellige features og funktioner, hvilket er superfedt, men det kan også virke noget uoverskueligt som ny bruger på platformen.

Platformen opererer med en del forskellige wallets, hvilket også øger kompleksiteten for brugeren.

For at gøre app’en mere overskuelig for nye brugere, eller for dem der måske kun gør brug af enkelte funktioner, har Binance tilføjet en mulighed for at vælge en mere simpel brugerflade, som de kalder Binance Lite.

Mere erfarne brugere der vil gøre brug af Binance mere avancerede funktioner, kan vælge Binance Pro brugerfladen. Man kan nemt toggle mellem de to udseender via en toggle knap i app’en.

Karakter: (8 ud af 10)

Binances historik og omdømme

Binance er en meget populær kryptobørs – deres ubestridte førsteplads på handelsvolumen maler et klart billede af det faktum. Platformen har man millioner aktive brugere fra hele verden, men det alene fortæller ikke meget om platformens sikkerhed.

Binance ser ud til at være kommet godt igennem et 2022, som bestemt har været svært for krypto-branchen, men flere store spektakulære kollaps – blandt de største FTX/Alameda og Luna/Terra.

Binance ser ud til at være kommet stærkere ud på den anden side.

For at sikre brugere med potentielle tab, har Binance oprettet en særlig pulje eller fond, som de kalder SAFU (Secure Asset Fund). Puljen har november 2022 en værdi på 1 milliard US dollars og har til formål at sikre brugernes indeståede i tilfælde af en et hack eller en anden stor katastrofe.

Karakter: (8 ud af 10)

For
  • Verdens største kryptobørs
  • 600+ kryptovalutaer
  • Et væld af handelsprodukter
  • Mulighed for Visa debitkort med krypto-kickback
Imod
  • Uoverskuelig for nybegyndere
  • Tidligere kontroverser og dårlig presse

eToro

eToro

Vil du handle mere end bare krypto, så er eToro et godt valg. På den dansksprogrede platform kan du både handle med krypto-CFD'er og adskillige andre mere traditionelle finansielle aktivklasser.*

*76 % af detailinvestorkonti taber penge, når de handler med CFD'er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge.

eToro er en Israelsk handelsplatform der adskiller sig lidt fra de andre her i sammenligningen, da det ikke er en decideret kryptobørs, men tilbyder krypto-CFD’er samt mere traditionelle finantielle produkter som aktier, forex, obligationer, indeks, ETF’er og råvarer.

eToro har meget fokus på det sociale aspekt in trading og investering og deres platform er slags blanding af et socialt medie og en handelsplatform. De tilbyder blandt andet CopyTrading, som går ud på at man kan kopiere alle handler fra platformens mest profitable tradere.

eToro blev grundlagt i 2007 under navnet RetailFX og 2010 blev navnet eToro introduceret. I 2014 tilføjede eToro krypto-CFD’er som handelsaktiv på platformen.

Firmaet har hovedkvarter i Israel og har derudover registrerede afdelinger i Cypern, Storbritanien, USA og Australien.

Handelsmuligheder hos eToro

Handelsmuligheder hos eToro er mange da de også tilbyder en lang række traditionelle finantielle handelsprodukter. Der er mulighed for gearing i forskelligt omfang alt efter hvilket aktiv man vil handle.

eToro tilbyder pt handel med 79 forskellige krypto-CFD’er samt mulighed for staking, hvilket burde dække langt de flestes behov. Der er også mulighed for gearing og shorting ved kryptohandel, men man skal være opmærksom på at man reelt handler man en CFD (contract for difference) og ikke den egentlige kryptovaluta.

Karakter: (8 ud af 10)

Gebyrer og omkostninger hos eToro

eToro har en kurtage på 1 procent ved handel af krypto-CFD’er, som de ligger ind i spread’et. Det er noget højere end for eksempel Binance, men også en del billigere end hvis du køber med kreditkort på Coinbase.

Vil man også handle aktier og ETF’er på eToro, kan man gøre det helt uden kurtage, og det er også muligt at købe dele af aktier på platformen.

Der er ingen gebyrer på overførsel til eToro – så man kan altså overføre penge til sin eToro-konto uden at eToro opkræver noget for det.

Vil man have sine penge ud, så opkræver eToro et fast gebyr på 5 USD for det og der er et minimums udbetalingsbeløb på 30 USD.

Karakter: (7 ud af 10)

Brugervenlighed af eToro

Modsat de andre handelsplatforme her i sammenligningen, så kan eToro fås på dansk. Det må siges at være et stort plus på brugervenligheden set med danske briller.

Generelt er eToros brugerflade nem at overskue og designet føles intuitivt. Selvom der er mange forskellige handelsmuligheder på platformen, er det præsenteret på en simpel og logisk måde.

Karakter: (9 ud af 10)

eToros historik og omdømme

eToro har eksisteret i mere end 15 år, har omkring 1700 ansatte og operere i mere end 140 lande verden over.

Der er altså ikke tale om en døgnflue.

I forhold til krypto, så er eToro ikke en stor spiller på markedet, da handel med krypto-CFD’er kun er en del af deres forretning. De har dog efterhånden tilbudt CFD-handel med krypto længe og de er en af få virksomheder der både tilbyder tradFi og krypto-CFD’er til deres kunder på samme platform.  

Karakter: (8 ud af 10)

For
  • God brugerflade med mulighed dansk sprog
  • Mulighed for Copy Trading
  • Også mulighed for at handle med tradFi produkter
Imod
  • Man handler CFD'er i stedet for krypto ved gearing og shorting
  • Gebyrer på Kryptohandel kan fås billigere andre steder
  • Ikke udelukkende dedikeret til kryptovaluta

FAQ

  • Hvordan åbner jeg en konto hos en kryptobørs?

    For at åbne en konto på de fleste kryptobørser skal du oplyse dit navn, e-mail, personlige oplysninger og muligvis indsende bevis for din identitet for at overholde KYC-standarder. Dette kan involvere at besvare personlige spørgsmål, bruge et tredjepartsprogram til at verificere din identitet eller indsende et billede af dit kørekort.

    Når din konto er godkendt, kan du indsætte midler og begynde at købe kryptovaluta.

  • Hvilken kryptobørs er den bedste?

    Det kommer an på flere ting og vil være forskelligt fra person til person. Brugeroplevelsen er en subjektiv størrelse og folk har forskellige behov i forhold til features og handelsmuligheder.

    Der er dog visse ting, der kendetegner de bedste kryptbørser. Det er blandt andet ting som solide sikkerhedsværktøjer, lave gebyrer, flere betalingsmuligheder, en let tilgængelig platform både på mobil og desktop.